image001 image002 image036a
logo Kirjansitomo Jari Marttila
Kirjansidontaa käsityönä

Etusivu
Kirjojen korjaukset
Lehtien vuosikertasidokset
Vieraskirjat ja päiväkirjat
Valokuva-albumit
Tilinpäätös- ja pöytäkirjasidokset
Muut tuotteet ja palvelut
Yhteystiedot
Kirjat kuluvat ja joskus hajoavat käytössä. Ehkä kirjaa on luettu paljon tai ehkä alkuperäinen sidos on ollut heikkorakenteinen. Jos kirja halutaan säilyttää,  kirjankorjaus on hyvä ratkaisu, sillä entisöity kirja pysyy hyväkuntoisena ja käyttö- tai katselukelpoisena. Tällöin kirjat ja valokuva-albumit tuottavat enemmän iloa vuosia eteenpäin tai esimerkiksi sanakirjat säilyttävät käyttöarvonsa.

Kirjan korjaus suoritetaan usein kirjan
alkuperäistä sidosasua seuraten ja vanhat pinnat säilyttäen uusien rakenteiden jäädessä vain vähän näkyviin. Korjattavissa kirjoissa ja albumeissa säilyy niiden oma tunnelmansa ja korjaus onnistuu, vaikka kirjan selkä olisi repeytynyt, kannet irti, sivut irrallaan tai kansien kulmat rikki.

Pokkarit ja muut liimanidotut kartonkikantiset kirjat voidaan myös korjata. Useimmiten uudelleenliimaus onnistuu ja kuluneita tai repeytyneitä kansia on mahdollista vahvistaa.

Kirja voidaan myös "uudelleensitoa". Tällöin kirja saa aivan uuden ulkoasun asiakkaan toiveiden mukaisesti. Pehmeäkantinen kirja voidaan sitoa esim. kovakantiseksi nahkasidokseksi kultakoristeluineen ja marmoroiduilla papereilla.

Joskus (tai aika usein) on edullisempaa tehdä kirjalle kokonaan uudet kangaspintaiset kannet kuin korjata vanhat. Kirja saa tällöin uuden ilmeen ja vanha kuluneisuus katoaa. Tätä kannattaa kysyä, jos vanhoilla kansilla ei ole kirjan omistajalle suurta merkitystä.

Joskus taas kirja on niin huonossa kunnossa, että korjaaminen tulisi liian kalliiksi. Silloin ratkaisu saattaa olla avattava kirjakotelo, jossa sidos voidaan säilyttää suojassa valolta ja pölyltä ja kuitenkin yhtenä kokonaisuutena esimerkiksi kirjahyllyssä.

Korjauksen hintaa on vaikea arvioida etukäteen kirjaa näkemättä. Mahdollisesta valokuvasta saa kuitenkin jonkinlaisen käsityksen. Jokainen kirja on yksilö ja vaatii omat työvaiheensa.

Usein korjauksen hinta on kuitenkin 60 ja 180 euron välille. Pelkän selän uudelleen kiinnittämisen hinta asettuu noin 35-45 euroon. Sama tilanne on pokkareissa ja muissa liimanidotuissa kartonkikantisissa kirjoissa. Vanhan nahkakantisen Raamatun tai albumin korjaus maksaa noin 300-400 euroa.

kirjankorjaus.jpg
image007
IMG_3400_b.jpg
IMG_1919_b.jpg
IMG_1927_b.jpg IMG_1250_b.jpg